Carmen Din, absolventa de la „Spiru Haret” care a câştigat în instanţă recunoaşterea diplomei de către Ministerul Educaţiei, a povestit pentru „Adevărul” cum au început problemele pentru ea.
„Nu ştiu de ce Ministerul Educaţiei nu recunoşte foram de învăţământ la distanţă pentru că acolo învaţă oamenii care sunt deja angajaţi şi nu au când să meargă la cursuri”.
Femeia este angajată la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, cu sediul în Piteşti. Este absolventă de studii de scurtă durată de 3 ani, la Facultatea de Chimie Industrială de la Universitatea „Politehnică” din Bucureşti, promoţia din 1984. Pentru că nu avea studii superioare de 4 ani, Carmen a dat admitere la Universitatea din Piteşti, Facultatea de Sociologie, forma de învăţământ la zi.
Numai că pentru că nu avea cum să meargă şi la cursuri şi la serviciu, Carmen s-a hotărât să se transfere la învăţământul la distanţă de la aceelaşi profil, la învăţământ la distanţă, de la Facultatea de Sociologie de la Universitatea „Spiru Haret”, la Centrul Teritorial din Piteşti.
A fost ultima promoţie care a făcut 4 ani la ID. După ce a absolvit, în 2008, a dat concurs pentru un post de inspector de muncă grad superior în cadrul aceleiaşi instituţii.
10.000-15.000 de absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret” vor repeta licenţa
„După ce am terminat facultatea mi s-a transformat postul de referent de specialitate în inspector de muncă de grad superior, de către Agenţia Naţională a Funcţionailor Publici. La nivelul conducerii Inspectoratului au fost nişte suspiciuni cu privire la valabilitatea diplomei obţinute de mine de la „Spiru Haret”. Ca urmare, ei au trimis o adresă către Ministerul Educaţiei prin care cereau să clartifice acest lucru.Răspunsul a fost că diploma nu este valabilă. Atunci, am dat Minsiterul în judecată”, a mărturisit Carmen Din.
„Nu se recunoştea