- Mareste-ti aportul de lichide
Se stie ca femeile insarcinate suporta mai greu caldura decat restul lumii. De vina sunt hormonul progesteron si caldura degajata de fat. Totusi, valorile termice extrem de mari din timpul verii nu trebuie sa te sperie prea mult. Vei trece mult mai usor peste efectele caldurii daca iti vei mari consumul de lichide si-ti vei asigura aportul necesar hidratarii. Asadar, consuma multe ceaiuri, apa, fructe si legume cu continut mare de apa.
- Racoreste-te cu dusuri caldute
Nu vei mai fi nevoita sa lupti cu temperaturile ridicate daca te vei racori din cand in cand cu cate un dus caldut, la temperatura camerei. Apoi infasoara-te intr-un cearsaf curat, scos din frigider. In cazul in care pleci in vacanta, nu ezita sa te opresti la cea mai apropiata sursa de apa rece si lasa jetul sa-ti curga pe incheieturile mainilor. Nu vei mai simti caldura la fel de tare in timpul calatoriei si vei avea o stare mult mai buna.
- Imbraca-te cu haine din matasedaca nu vrei probleme de piele
Garderoba are un rol extrem de important in aceste zile. Nu iesi din casa pana cand nu te asiguri ca esti imbracata in mod corespunzator cu temperatura de afara. Cel mai indicat este sa imbraci haine lejere, confectionate din matase sau bumbac. Evita sa iesi in soare cu haine din materiale care se supraincalzesc sau care te deranjeaza. Asemenea haine trebuie purtate si in casa, deoarece sensibilitatea pielii gravidelor este destul de mare, putand genera alergii si implicit sa afecteze buna desfasurare a sarcinii.
- Piciorul tau poate creste cu un numar
Nu-ti impovara picioarele cu incaltari groase sau inchise. In aceste zile, mai mult decat oricand, ai nevoie de sandale decupate cat mai mult, nu doar din cauza caldurii, ci si a sarcinii. In aceasta perioada picioarele se u