Staţiunea este ocupata doar 65 la sută. Ca să supravieţuiască, operatorii au trimis mii de mailuri către agenţiile de turism din toată ţara, făcându-le oferte tentante.
În această dimineaţă, pe aleile din staţiunea Călimăneşti se puteau vedea puţini turişti. Directorul societăţi de turism SC Călimăneşti-Căciulata, Constantin Necşoiu, ne-a spus: „Gradul de ocupare al staţiunii este de 65 la sută, iar la sfârşit de săptămână ajungem la 78-80 la sută. Numărul turiştilor a scăzut faţă de anul trecut şi asta şi datorită faptului că în lunile iulie şi august au fost sistate biletele subvenţionate de tratament, acordate pensionarilor. Acordarea acestor bilete se va relua cu 1 septembrie".
Agenţiile bombardate cu oferte
Cu toate acestea, staţiunea a rezistat lunilor de criză, operatorii încercând să găsească soluţii. „Pentru a depăşi situaţia, am făcut oferte care mai de care mai tentante, cu care am „bombardat" agenţiile de turism din ţară. Le-am asigurat potenţialilor turişti o zi de cazare, tratament şi masă de la 60 la 120 lei/zi, după buzunarul fiecăruia, pensiune completă de 3,5,18 sau 20 de zile, câte doreşte clientul", spune directorul Necşoiu. Tentaţia apelor minerale, folosite în tratarea unor afecţiuni precum boli ale aparatului digestiv, bolile de rinichi, cele reumatismale, postraumatice au convis pe turiştii mai în vârstră să vină pentru prima oară în staţiune. Cei mai tineri, comentează: „Mă cam plictisesc după primele două zile de când am venit în staţiune. În afară de trei terase unde se ascultă aceeaşi muzică, o discotecă, câteva mese de biliard şi câteva ştranduri, nu ai alternativă. Îmi umplu timpul plecând cu prietenii, în drumeţii, la mănăstirile din împrejurimi", ne-a spus Adrian Petre (24 ani), din Sibiu.
Staţiunea se modernizează
Printr-un proiect de 6 milioane de euro se va moderniza parcul Căciulata, s