A prins gustul voluntariatului din clasele primare, perioadă în care intra în Consiliul Local al Copiilor.
Succesul a depăşit pentru Giorgiana Neagu dimensiunea de noţiunea familiară, pentru că eforturile depuse de-a lungul anilor l-au transformat în certitudine. A început să participe la şedinţe ţinute în Primăria Craiova la vârsta când mulţi copii încă se mai joacă de-a v-aţi ascunselea. A vrut mai mult şi nu a ezitat să candideze pentru Consiliul Local al Copiilor, cel care i-a şi netezit drumul spre o lume nouă, cu dezbateri, propuneri şi idei.
Cel mai mare câştig este descoperirea avantajelor comunicării. A ajuns în Consiliul Judeţean al Elevilor, unde a fost şi secretar în Biroul permanent, apoi a intrat în echipa care a centralizat şi editat informaţii despre situaţia actuală a drepturilor copiilor în România, incluse în „Raportul Copiilor“, anexă a Raportului Guvernamental de ţară trimis la Comisia Europeană în septembrie 2007.
A continuat să se implice în proiecte şi a urcat în organizaţia de care este foarte ataşată, AIESEC Craiova, până la funcţia de vicepreşedinte resurse umane, fiind persoana care face selecţia celor ce îi devin colegi. Munceşte şi peste 8 ore pe zi, iar câştigul este experienţa acumulată. Pe toate le vrea completate cu un master în Comunicare, la o universitate din Irlanda sau Anglia şi cu o slujbă într-un mediu sănătos.
Vrea să fie studentul anului
Deşi s-a implicat în multe proiecte, nu consideră că e suficient pentru o trainică recomandare la cele mai bune premii şi burse din România. „Nu este puţin lucru să ai un CV de câteva pagini la 20 de ani, dar cel mai important lucru în ce mă priveşte este seriozitatea cu care am tratat activităţile şi, mai mult, reuşita de care s-au bucurat“, spune Giorgiana Neagu, hotărâtă să se aşeze în rândurile celor ce vor urca p