Nu sunt adversarul legii ANI. O spune la RFI preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Senat, parlamentarul UDMR, Gyorgy Frunda. El declară că varianta adoptată marţi, 10 august, de Comisia Juridică din Camera Deputaţilor ar aduce mari deservicii României. Senatorul UDMR susţine că nu este adversarul Agenţiei Naţionale de Integritate : "Resping, refuz categoric susţinerile unora că aş fi adversarul ANI".
Nu sunt adversarul legii ANI. O spune la RFI preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Senat, parlamentarul UDMR, Gyorgy Frunda (audio).
El declară că varianta adoptată marţi, 10 august, de Comisia Juridică din Camera Deputaţilor ar aduce mari deservicii României. Senatorul UDMR critică în special reînfiinţarea comisiilor speciale de cercetare a averilor de pe lângă Curţile de Apel. Practic, deputaţii jurişti au reintrodus în textul legii prevederile eliminate anterior de Senat.
"Dacă am accepta această formă, am face cel mai mare deserviciu tuturor, pentru că dacă legea ar rămâne cu aceste comisii (de cercetare a averilor, de pe lângă Curţile de Apel - n.r.), oricine va ajunge în faţa comisiilor va ridica excepţia de neconstituţionalitate. Se va ajunge din nou, după un timp, la Curtea Constituţională, care în mod evident şi fără argumente contra va stabili că aceste comisii sunt neconstituţionale. Mai mult decât atât, s-ar putea ca un anumit număr de deputaţi şi senatori să atace legea, pentru că ei au în continuare acest drept, să atace forma finală a legii, care va prevedea existenţa acestor comisii de cercetare a averilor la Curtea Constituţională, iar rezultatul va fi acelaşi : ar însemna să rămânem fără legea de funcţionare a ANI, pentru un lung timp", explică Gyorgy Frunda.
Senatorul UDMR susţine că nu este adversarul Agenţiei Naţionale de Integritate : "Resping, refuz categoric susţinerile unora că aş fi adversarul A