Mariana Rossi a fost abandonată încă de la naştere. Până la vârsta de patru ani, fata a fost îngrijită de asistenţii maternali din centrele de plasament braşovene. Viaţa micuţei Mariana de etnie romă şi maghiară s-a schimbat în anul 2004, când a fost adoptată de Andreea şi Alesandra Rosii, o familie sufletistă din Italia.
Fetiţa abandonată la Braşov s-a numărat printre ultimii 20 de copii adoptaţi din România şi reprezintă un exemplu de adopţie internaţională reuşită. Familia ei a hotărât să facă o excursie la Braşov pentru a-i arăta micuţei locul în care au găsit-o. „Îmi place să mă joc şi să călătoresc cu familia. Mă înţeleg foarte bine cu fratele meu şi îmi place Braşovul", a mărturisit fetiţa.
Viaţă lipsită de griji
Acum fetiţa are 10 ani, iar alături de fratele ei mai mic Alesei, adoptat din Rusia şi de familia lor adoptivă duc o viaţă împlinită în Italia. „Avem doi copii minunaţi. Viaţa ne este mult mai frumoasă alături de ei. Suntem bucuroşi de alegerea făcută şi ne dorim ca şi alţi soţi din Italia să poată adopta copii din România. Micuţii de aici au un suflet minunat", a declarat Alesandra Rossi, mama adoptivă a Marianei.
Stoparea adopţiilor internaţionale, dezavantaj pentru orfani
Preşedinta Asociaţiei Catharsis susţine că stoparea adopţiilor internaţionale nu face decât să-i dezavantajeze pe tinerii orfani. „În toţi aceşti ani părinţii au ţinut legătura cu noi şi ne-au trimis fotografii şi scrisori care ne demonstrau că Mariana creşte şi este fericită. În ultimii 10 ani peste 100 de tineri ne-au căutat să-I sprijinim astfel âncât nu renunţăm la campania de stranger de semnături pentru redeschiderea adopţiilor internaţionale", a declarat Azota Popescu.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!
Pentru ultimele noutăţi din Braşov, cli