Una dintre societăţile care produc "vinuri de lux", exclusiviste, chiar, este "Davino". Aeasta a debutat ca distribuitor de vinuri, în 1992, urmând ca, în anul 1999, să devină cel mai mare distribuitor de vinuri din ţara noastră, după cum ne-a declarat Dan Balaban, managerul companiei: "Distribuiam peste 10% din vinul care se producea în România şi tot în 1999 am luat decizia de a intra în producţia de vin. Am renunţat la distribuţie, în prezent producem şi distribuim doar producţie proprie şi doar pe segmentul premium. Lucrăm într-o singură podgorie totul, întreaga producţie fiind distribuită în sistemul HoReCa (hoteluri, restaurante, catering). Nu avem vinuri în retail, singurele magazine în care se găsesc vinurile noastre sunt cele superspecializate, cum ar fi < Le Manoire >, < Vinexpert >, < Nic Classic > şi altele. Hotelurile şi restaurantele către care distribuim sunt de la 4 stele în sus, pentru că şi preţurile sunt pe măsură".
"Artizanul" vinului "Davino" este partener cu Dan Balaban. Crama dispune de 50 de vagoane (limita construcţiei), însă acestea nu au fost umplute niciodată la capacitatea maximă. "Această capacitate este limita dintre industrializare şi manufacturare. Noi manufacturăm. Toată selecţia strugurilor este făcută manual. Facem o selecţie în câmp, culegem cu aceiaşi culegători de ani de zile. Strugurii care nu sunt apţi pentru fabricarea unui vin de calitate de care noi producem îi vindem. În cramă, am înlăturat banda pe care mergeau strugurii şi am pus o masă fixă din 2005, ca să nu avem nici 0,01% şanse să scape ceva care nu e în regulă, pentru că materia primă este calitatea produsului. Avem clone pentru producţie de înaltă calitate, nu pentru cantitate, nu producem mai mult de 5.000 kg la hectar. Selecţia este realizată de şase fete angajate permanent în cramă, care sunt plătite la fiecare kg de struguri înlăturaţi. Folosim ceea ce e