„Înapoi în Viitor – Apuseni eXperiment“, un camp în care imaginaţia se împleteşte cu spiritul de echipă. Lupişorii, temeraţii şi exploratorii învăţa cum să supravieţuiască în mod ecologic. Un număr de 45 de cercetaşi vin din Austria pentru a lua parte la activităţile desfăşurate la Gârda.
Unul dintre cele mai importante campuri de cercetaşi din România se desfăşoară în această perioadă în localitatea Gârda Seacă, din Munţii Apuseni. Tabăra „Înapoi în Viitor – Apuseni eXperiment“ este organizată de Centrul local „Axente Sever“, din Alba Iulia.
Participă peste 80 de membrii ai asociaţiei, iar în data de 16 august sunt aşteptaţi să se alăture şi cercetaşii din Hoersching, Austria.
Expediţie spaţială
Tema centrală a tabărei din acest an este joacă. Prin intermediul jocului, lupişorii, temerarii şi exploratorii, ajutaţi de seniori şi adulţi învaţă cum să supravieţuiască în mijlocul naturii.
„Anul acesta, la nivel simbolic, plecăm într-o expediţie către staţia spaţiala «Accelerated Protons», dar pe drum avem o problemă cu racheta, cădem printr-o gaură de vierme şi ajungem în Apuseni, într-un viitor în care oamenii s-au întors la un trai mai apropiat de natură.
Cum toţi suntem oameni de ştiinţă, începem să căutam soluţii inteligente până ne dăm seama cum să ajungem înapoi“, a spus Andrei Avram, coordonatorul Centrului local „Axente Sever“.
Concursuri şi drumeţii
Programul campului cuprinde ateliere de creaţie, orientarea cu busola, diferite jocuri educative, o drumeţie de trei zile în Padiş, vizitarea obiectivelor turistice apropiate, precum şi o zi a porţilor deschise în care părinţii îşi pot vizita copiii. De asemenea, cercetaşii au realizat construcţii utile, printre care o roată pe apă pentru umplerea bazinelor pentru duşuri şi un încălzitor ecologic.
„În primele zile am ridicat