Lucrează la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt încă de la înfiinţarea lui, iar în prezent este şef de birou. A învăţat de la colegii ei, cadrele medicale, lucruri esenţiale în medicină.
A ajuns să studieze economia din pură întâmplare. Tatăl său o voia profesoară, dar nu a reuşit să intre la facultate, acesta fiind şi momentul în care şi-a descoperit pasiunea pentru cifre, contabilitate şi conturi. Imediat după terminarea unei şcoli postliceale în acest domeniu şi-a început şi cariera. „Practic din 1995, de când m-am angajat la SJA Olt, datorită doctorului Adrian Popa care m-a încurajat. Atunci când m-am angajat eu aici se înfiinţa SJA Olt, până atunci fusese doar o secţie a Spitalului Judeţean Slatina“, povesteşte economista Constantina Blejdea. A învăţat, alături de colegii ei, medicii şi asistentele, cum trebuie să procedezi când sunt calamităţi. „Îmi aduc aminte că în iarna lui 2007am fost chemată într-o zi de week-end la serviciu pentru că se înzăpeziseră mai multe ambulanţe şi se cerea urgent o situaţie. La fiecare calamitate trebuie să fim prompţi“, explică Constantina.
Face injecţii şi ia tensiunea
Are un job care îi place şi se simte norocoasă că stă în preajma cadrelor medicale de la Ambulanţă, de la care a reuşit să înveţe câte ceva. „Pe mine mă impresionează munca colegilor mei doctori sau asistente. Am învăţat şi eu de la ei câteva lucuri esenţiale cum ar fi să iau o tensiune, să fac o injecţie, să iau glicemia cu aparatele acestea moderne. Ştiu şi să identific aparatura de pe ambulanţă“, spune economista. Anul acesta şi-a descoperit o nouă pasiune: vrea să cunoască culturi şi civilizaţii noi. „Mi-am propus în acest an să călătoresc mai mult şi să cunosc oameni noi. Am început cu Turcia, unde mi-am petrecut concediul anul acesta. Am rămas profund impresionată. Este o ţară săracă, dar cu oameni cu o altă gândire şi cu altă cu