Preşedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu, revenit în această poziţie după ce Consiliul de Administraţie l-a suspendat din funcţie ca urmare a condamnării penale de patru ani de închisoare pentru corupţie, susţine că a contactat persoanele importante din politică pentru a face lobby de neeliminare a pragului SIF. Staicu recunoaşte că ar face orice pentru a-i determina pe politicienii care au un cuvânt de spus în privinţa menţinerii legii cu privire la activitatea SIF în forma actuală. Prin culisele politicii olteneşti se vorbeşte chiar de o şantajare a preşedintelui PSD Dolj, Ion Prioteasa, pentru a-şi îndemna parlamentarii din Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor să nu voteze majorarea pragului. Evident, nici Staicu şi nici Prioteasa nu discută despre o astfel de acţiune.
Majorarea pragului de deţinere al SIF la 5%, faţă de 1% cât există în prezent, ar duce la schimbarea acţionariatului SIF-urilor, permiţând marilor investitori de le Bursă să aibă un cuvânt important în administrarea companiilor. Dacă proiectul de lege ar trece în forma propusă de iniţiator, deşi a suferit ceva modificări în comisiile juridică şi de buget-finanţe ale Senatului, preşedintele CA-ului de la SIF Oltenia, Dinel Staicu, ar avea de câştigat foarte mulţi bani, având în vedere că olteanul deţine deja un pachet important de acţiuni. Cu toate acestea, Staicu nu mai vrea bani, ci doar o poziţie socială bună, de care, de altfel, se şi bucură în prezent. Majorarea pragului SIF l-ar pune totuşi într-o situaţie încurcată pe Staicu.
Ar avea de câştigat bani, dar ar pierde controlul societăţii de investiţii şi asta pentru că există persoane care ar însuma 10% din SIF. "M-ar avantaja financiar o astfel de modificare. Am bani şi imediat aş lua acţiuni, însă nu este corect ceea ce se doreşte a se face. Sunt pentru ridicarea pragului, dar nu imediat, măcar într-o perioadă de