Clienţii unei bănci din România s-au trezit cu conturile goale. Suma care lipseşte este estimată, deocamdată, la un million de euro.
Banii din contul tău sunt în siguranţă dacă eşti prudent când faci tranzacţii pe INTERNET sau foloseşti online-banking. De asemenea, atenţie la ce bancă îţi faci contul. Divizia de securitate a băncii şi angajaţii acesteia sunt ale elemente cheie.
Clienţii Credit Europe vor da în judecată banca
Frauda Credit Europe Bank: cum s-a evaporat un milion de euro din conturile unei bănci
Cum eşti în siguranţă când faci tranzacţii online
- Nu-ţi accesa contul de la computer-ul serviciu la care au acces şi alţi colegi.
- Dacă totuşi o faci, asigurăt-te că ai antivirus, firewall şi programe anti-spyware instalate pe calculator, iar software-ul de securitate se actualizează automat.
- În cazul utilizării internetului wireless, verifică-ţi setările de pe computer pentru a te asigura că această conexiune este criptată.
- Nu îţi accesa contul bancar de la o cafenea, internet-caffe sau aeroporturi.
- Verifică tranzacţiile pe care le faci în mod regulat şi cu atenţie şi raportează imediat băncii orice transfer suspect.
- Stabileşte o parolă complicată care să conţină o combinaţie de cifre şi litere şi nu folosi aceeaşi parolă şi pentru adresele de email sau alte conturi.
- Deconectează-te după fiecare sesiune online.
Dacă ai făcut toate acestea la tranzacţiile online, înseamnă că economiile sau banii de pe cardul tău de credit sunt în siguranţă. Dacă nu, intră imediat şi verifică sumele din cont.
Asiguraţi-vă că aveţi conturile la o bancă ale cărei sisteme de securitate sunt solide
Fiecare tranzacţie bancară trebuie să fie monitorizată de cel puţin trei sisteme: cel de securitate internă, cel extern (autorităţi) şi de Banca Naţională a României. Pentru a funcţiona pe piaţa