Oamenii se duc la biserică şi se roagă pentru orice: de la sănătate, la prosperitate financiară, indică un studiu european. Raportul pare să-i fi inspirit pe politicieni care propun instituirea unei zile naţionale e rugăciunii. Românii se roagă pentru orice: sănătate, pace, linişte, copii, noroc la examene, un loc de muncă mai bun, o casă, o maşină sau chiar să câştige la loto.
Oamenii se duc la biserică şi se roagă pentru orice: de la sănătate, la prosperitate financiară, indică un studiu european. Raportul pare să-i fi inspirit pe politicieni care propun instituirea unei zile naţionale e rugăciunii.
Românii se roagă pentru orice: sănătate, pace, linişte, copii, noroc la examene, un loc de muncă mai bun, o casă, o maşină sau chiar să câştige la loto. Preoţii recunosc că tot mai puţini sunt cei care vin să se roage pentru sufletul lor sau care vor doar să mulţumească pentru ceva.
Politicienii insa par să fi aflat puterea rugaciunii, drept pentru care au decis să-i acorde o zi naţională. Conform unei iniţiative legislative, prima duminică din octombrie va fi declarată „Ziua Rugăciunii".
Legea se află în acest moment în dezbaterea Comisiei de muncă a Senatului şi ar putea fi adoptată la toamnă.
Conform Raportului de Cercetare - Publicul si Stiinta, dat recent publicităţii, 95% din români cred în Dumnezeu şi un procent apropiat în puterea rugăciunii.
53% din români declară, de asemenea, că merg la biserică cel puţin o dată pe lună, ceea ce, privit din perspectivă europeană, indică un grad înalt de practică religioasă.
Conform „Studiului Valorilor Europene", România este ţara ortodoxă cu practica religioasă cea mai crescută.
Nivelul practicii în spaţiul privat este şi mai ridicat: 73% din românii chestionaţi declarând că se roagă cel puţin o dată pe săptămână. Fiecare înţelege însă prin rugăciune, ce vrea şi ce poate.
La