Ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux a anunţat că de când Guvernul de la Paris şi-a înăsprit politica vizavi de rromii veniţi din România şi Bulgaria, au fost desfiinţate peste 40 de tabere ilegale. "Peste 40 de tabere", în două săptămâni este o cifră impresionantă, dar greu de imaginat. Mai ales că analiştii reamintesc că prima tabără de rromi a fost demolată de-abia acum o săptămână, la Saint-Etienne, iar acţiunea a fost mediatizată, ca de altfel toate celelalte care au urmat.
Ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux a anunţat că de când Guvernul de la Paris şi-a înăsprit politica vizavi de rromii veniţi din România şi Bulgaria, au fost desfiinţate peste 40 de tabere ilegale.
"Peste 40 de tabere", în două săptămâni este o cifră impresionantă, dar greu de imaginat. Mai ales că analiştii reamintesc că prima tabără de rromi a fost demolată de-abia acum o săptămână, la Saint-Etienne, iar acţiunea a fost mediatizată, ca de altfel toate celelalte care au urmat.
În cursul conferinţei de presă, ministrul francez a insistat însă pe această cifră de 40 care, e adevărat, extrapolată pe o perioadă de trei luni ar permite Guvernului să-şi atingă aproape obiectivul fixat, de distrugere a trei sute de tabere până la sfârşitul lui octombrie.
Brice Hortefeux a anunţat de asemenea că circa şapte sute de persoane ar urma să fie repatriate în ţările lor de origine, adică în Bulgaria şi România.
Autorităţile franceze promit că vor programa zboruri speciale pentru aceste expulzări. Pentru a-i ajuta pe poliţiştii şi jandarmii francezi, Hortefeux şi-a exprimat speranţa ca în curând să le vină în ajutor şi poliţişti din România.
Anunţul Guvernului de la Paris a fost deîndată denunţat de asociaţiile pentru apărarea drepturilor omului, iar la Geneva, comitetul ONU pentru combaterea discriminărilor a criticat şi el foarte aspru politica Franţei