Depresia e un ritual. O afirmaţie care pare dura la prima vedere şi greu de acceptat. Si totuşi îţi prezint argumente.
Nu poţi să ai o emoţie pur şi simplu. Trebuie să faci ceva pentru asta.
Să luăm în calcul afirmaţia: Sunt deprimată!
Scuză-mă te rog, pot să vin cu o completare? Ceea ce vrei să spui e că acum practici ritualul numit depresie, nu? Emoţiile nu înseamnă identitate. Prezenţele emoţii nu te fac să te simţi aşa cum vrei. Depresia este legată de repetitivitatea gândurilor toxice, aşa că dacă credeai că ai probleme de natură psihică, te-ai înşelat. Antidepresive? Ce folos?
Tratamentul e la îndemâna ta şi tine de controlul gândirii. Care sunt tiparele gândirii care te definesc? Care e percepţia ta asupra vieţii?
În secolul în care trăim te confrunţi din ce în ce mai des cu anxietate şi depresie. De câte ori ai scris la sfârşitul zilei despre ce ai simţit într-o zi?
Îţi spun, e magie în scris, mai ales dacă ţi-e teamă să îţi pui pe tavă simţămintele.
Cei care suferă de anxietate în general se confruntă cu depresia. Momentele în care simţi că mintea îţi e copleşită, te umpli cu gânduri înspăimântătoare, palpitaţii, ameţeala confuzie sunt terifiante.
Te simţi atât de obosită. Nu ai poftă de mâncare. Plângi. Te întâlneşti cu schimbări de greutate şi dificultăţi în concentrare şi somn. Probabil, crezi că tu eşti singură victimă, însă nu eşti.
La un moment sau altul toate avem probleme cu depresia. Sperăm că medicamentele ne pot scoate din acest labirint de durere însă de multe ori ele nu ai nici un sens.
Depresia nu are vârsta, indiferent că ai 17 ani sau 80, meriţi să te tratezi. Ca orice emoţie depresia şi anxietatea reprezintă efectul modului în care percepi lumea.
O dată cu modificarea comportamentului poţi să-ţi modifici modul de gândire. Tratamentul pe termen lung nu implică medicamentele.
A