Pentru femeile care urăsc aparatele de epilat, cremele, lama de ras sau ceara a apărut epilarea definitivă cu tratament împotriva îmbătrânirii pielii.
Cele mai moderne aparate de epilare definitivă folosesc radiofrecvenţa. Printre acestea există şi aparate de ultimă generaţie care, pe lângă epilare definitivă, oferă şi un tratament laser împotriva îmbătrânirii pielii, rezolvând, totodată, şi alte probleme de sănătate şi de ordin estetic, cum ar fi: pistrui, cuperoză, pete pigmentare, acnee, vase sparte, hemangioame. Epilarea definitivă cu tratament împotriva îmbătrânirii a apărut în România după ianuarie 2010 şi foloseşte o combinaţie de laser şi radiofrecvenţă care mai rezolvă o problemă serioasă din cauza căreia foarte multe femei nu puteau să beneficieze de epilare definitivă. „Spre deosebire de aparatele folosite până acum, nu mai contează foarte mult diferenţa de pigment dintre piele şi firul de păr, deoarece radiofrecvenţa se concentrează asupra foliculului pilos“, a spus Ionela Roşioru, din cadrul Centrului Medical „Irina“ din Craiova.
Pregătirea
Atunci când se prezintă la cabinet pentru epilare definitivă, femeile, dar şi bărbaţii trebuie să aibă părul de pe zona corpului care urmează să fie supusă epilării definitive îndepărtat cu o lamă sau cu o cremă depilatoare. „Părul trebuie tăiat pentru ca radiaţia şi laserul să se concentreze asupra rădăcinii. Dacă firul de păr este mai mare de 1-1,5 milimetri, atunci radiofrecvenţa se va concentra la suprafaţa pielii, pe firul de păr“, a precizat Ionela Roşioru.
După prima epilare, aproximativ 50% din firele de păr dispar. Eficienţa epilării diferă de la o persoană la alta, în funcţie de textura firului de păr şi de starea de sănătate. De aceea trebuie ţinut cont de faptul că un număr mare de foliculi piloşi se activează fiziologic la pubertate, în sarcină sau la menopauză, dar