Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Galaţi au descoperit că un sfert dintre operatorii economici controlaţi aveau depozitate pentru pregătirea preparatelor culinare sau a comercializării ca atare, produse cu data de consum depăşită. Pe listă se află ficăţei de pasăre, ravioli şi gnochi, ciuperci, pâine libanea şi pâine toast, băuturi răcoritoare, lichior, coloranţi alimentari şi faină.
În cursul lunii iulie 2010 Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi a realizat o acţiune de control pentru verificarea calităţii produselor şi serviciilor, condiţiilor de comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate de unităţile de alimentaţie publică si unităţile de comercializare atat din mediul urban cat şi din mediul rural.
Cifrele vorbesc practic de la sine. Toţi cei 38 de operatori economici verificaţi au prezentat abateri de la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor.
La şase unităţi nu erau afişate denumirea unităţii şi numărul unic de inregistrare la Registrul Comerţului şi orarul de funcţionare. Administratorii comercializau ţuică " de producţie proprie" fără documente de provenienţă şi calitate iar sanwich-urile preparate nu aveau gramajul
corespunzator.
Un sfert dintre operatorii economici controlaţi aveau depozitate pentru pregătirea preparatelor culinare sau a comercializării ca atare, produse cu data de consum depăşită. Pe listă se află ficăţei de pasăre, ravioli şi gnochi, ciuperci, pâine libanea şi pâine toast, băuturi răcoritoare, lichior, coloranţi alimentari şi faină.
La aproape jumătate din alimentările şi resturantele controlate s-au găsit produse alimentare neetichetate şi produse cu stare termică modificată, cum ar fi carne de pasăre,cârnaţi, peşte, smântână, macrou, scrumbie congelată, caş şi brânză proaspată de vaci, alune, napolitane şi biscuiţi.
Grav e