Vine mereu în întâmpinarea tinerilor propunând activităţi şi evenimente pe placul lor. Are o bogată activitate publicistică şi face eforturi pentru ca istoria sportului brăilean să nu se piardă.
După terminarea facultăţii a lucrat ca suplinitor în învăţământ pentru doi ani şi jumătate după care a decis să profite de oportunitatea apărută, un post în cadrul Direcţiei pentru Tineret şi Sport a Judeţului Brăila.
Astfel, din 1995 până în 2003 a fost consilier, timp în care a coordonat şi s-a implicat în activităţile de tineret şi sport la nivel local, naţional şi internaţional, a acordat consultanţă şi consiliere privind înfiinţarea structurilor ONG, managementul de proiect şi scrierea cererilor de finanţare, a fost trainer pe management de proiect şi scrierea cererilor de finanţare, responsabil cu secretariatul local al unor competiţii sportive internaţionale desfăşurate la Brăila, membru în Centrul Judeţean de Prevenire şi Consiliere Antidrog, dar şi responsabil de relaţia cu presa.
Portret: Mihaela Bianca Tarău este juristul de la Protecţia Consumatorilor Brăila
Presă şcolară
„Îmi place să lucrez cu tinerii. Am încercat să organizăm mereu tot felul de activităţi prin care să atragem cât mai mulţi tineri să facă sport. În perioada 1995 - 2000 am iniţiat şi coordonat şapte ediţii ale Concursului Judeţean de Presă Şcolară „Alma Mater Press" şi şase ediţii ale Taberei de Jurnalism şi Comunicare cu acelaşi nume", povesteşte Mircea Cărbunaru.
Îşi aminteşte şi acum cu cât entuziasm cum veneau tinerii la aceste concursuri.
„Aveau la dispoziţie 50 de minute să găsească un subiect şi deşi eram uneori în zone izolate reuşeau să găsească subiecte foarte bune. Aveam posibilitatea să facem tehnoredactare şi machetare", spune consilierul.
Consilier pentru Sport
În 2003 a trecut la Direcţia pentru Sport Brăila unde lucrează şi în p