Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Chimico-Farmaceutică ICCF Bucureşti a lansat PROBIOFARM, un proiect care are ca scop promovarea produselor şi serviciilor aflate în portofoliul instituţiei. Valoarea proiectului se ridică la 468.400 lei, din care 332.000 lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 68.000 lei reprezintă cofinanţare naţională.
Institutul îşi doreşte o creştere a vizibilităţii activităţilor sale pentru a creşte şansele de colaborare în proiecte viitoare.
Dorinţa cercetătorilor de la această instituţie este îndreptăţită de faptul că activitatea derulată aici este mai cunoscută în străinătate decât în România. Confirmarea că la acest institut sunt reputaţi specialişti este dată de cele şapte medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz obţinute în ultimii cinci ani pentru invenţiile şi tehnologiile realizate la institut.
În ceea ce priveşte direcţiile abordate în institut, Irina Lupescu, doctor în chimie şi asistent al proiectului PROBIOFARM, declară că acestea sunt orientate în principal către cercetarea analitică, cercetarea farmacologică, cercetarea preparativă.
Cercetarea analitică se realizează în laboratorul de analize fizico-chimice şi controlul calităţii (acreditat de ANM). Practic, acest laborator cercetează dacă medicamentele importate din ţările non-membre UE sunt conforme cu normele UE. Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Chimico-Farmaceutică ICCF Bucureşti a lansat PROBIOFARM, un proiect care are ca scop promovarea produselor şi serviciilor aflate în portofoliul instituţiei. Valoarea proiectului se ridică la 468.400 lei, din care 332.000 lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 68.000 lei reprezintă cofinanţare naţională.
Institutul îşi doreşte o creştere a vizibilităţii activităţilor sale pentru a creşte şansele de colaborare în proiecte