● Pentru a te familiariza cu meseria de medic anestezist, profesia Norei, o femeie atrăgătoare care încearcă să-şi pună ordine în viaţă, rol pe care-l joci în serialul "În derivă", produs de HBO România, îţi făcuseşi un obicei din a merge la Spitalul Bagdasar-Arseni. Ce te-a frapat la munca dintr-un spital?
La cercetarea din Spitalul Bagdasar am ajuns pentru că nu reuşeam să descopăr duritatea pe care o are "Nora". Anestezia este o moarte indusă, lucru cu care nu te joci. Îţi trebuie multă tărie de caracter şi încrederea că eşti cel mai potrivit ca să ajuţi la prelungirea sănătoasă a vieţii unui om. După ce era să leşin la primele trei operaţii, am înţeles că nu trebuie să mă identific cu fiecare pacient, ci să înţeleg că rolul pe care trebuia să îl descopăr era al celui care salvează sau nu o viaţă.
În aceste condiţii poţi părea cu uşurinţă insensibil faţă de anumite situaţii, dar te păstrezi cu siguranţă un foarte bun profesionist. Ce m-a frapat au fost cărţile de rugăciuni pe care medicii le aveau şi conştiinţa lor că fiecare persoană are un destin. Dr Eva Gheorghiţă, dr Christiana Anghelescu, dr Carmen Radoslav, prof. dr Radu Mircea Gordan, dr Gheorghe Vasile Ciubotaru, dr Jean Ciurea mi-au oferit şansa de a-i cunoaşte în calitate de medici şi datorită lor astăzi apreciez cu mai multă responsabilitate libertatea pe care o am în a-mi trăi viaţa. Curajul de a alege să fie puternici, mereu pregătiţi şi de a trăi prioritar pentru pacienţi sunt cele care mă fac să cred că medicii sunt cei faţă de care ar trebui să avem cel mai mare respect pe acest pământ.
● Cum e "jocul" alături de Marcel Iureş?
Domnul Iureş vine cu multă experienţă, un ochi ager şi cele mai bune intenţii. Prin ambiţia care mă caracterizează, încrederea oferită de producători ca fiind cea mai bună alegere pentru acest personaj, jurnalul de lucru pe