Vânătorii pasionaţi pot să petreacă momente de neuitat în diferite colţuri ale lumii. România, Bulgaria, Germania, dar şi Statele Unite ale Americii se numără printre locaţiile preferate de cei extravaganţi şi cu dare de mână.
România a devenit locaţia preferată pentru partide de vânătoare, în special a cetăţenilor italieni (câteva mii, anual), dar şi a unor demnitari, patroni de firme, manageri şi bancheri de peste hotare. Cel mai mult au fost vânaţi urşii bruni, vulpile, iepurii, caprele negre, cerbii, lupii. Dintre păsări, foarte apreciat este, în zona montană, cocoşul de munte. Vidra, hermelina şi bizamul sunt specii vânate pentru blană. Pentru vânarea unui urs se percep între 5.000 şi 7.000 de euro, iar pentru lupi, 400 - 500 de euro pentru fiecare exemplar. Trofeele de cerb sunt ceva mai scumpe, între 1.500 şi 6.300 de euro. Vânătoarea de mistreţ costă între 225 şi 750 de euro, iar cea de iepuri - 25 de euro de exemplar. România este o destinaţie de top pentru turismul de vânătoare european. Regele Spaniei vânează adesea la noi în ţară, iar întâlnirile de vânătoare de mistreţi organizate de Ion Ţiriac la Balc sunt celebre, la ele participând vânători renumiţi.
La vânat în Bulgaria
Bulgaria atrage anual peste 2.500 de vânători străini. Puteţi fi sigur că o excursie pentru vânat aici va fi mai mult decât OK, având şi condiţiile naturale, şi legislaţia în regulă. În plus, vă veţi putea caza la un hotel de 5 stele cu toate mesele incluse, la un preţ excelent. Puteţi vâna mistreţi, căprioare, cocoşi de munte, vulpi, lupi, pisici sălbatice, fazani, potârnichi, prepeliţe, porumbei. Pentru mistreţi, sezonul de vânătoare este tot anul; pentru femela mistreţ, perioada de vânat este între 1 septembrie şi 31 decembrie; pentru căprioare: 1 octombrie - 31 decembrie; pentru cocoşul de munte: 15 aprilie - 15 mai. Zonă în care se află una