Daniel Piftor• Piata Alexandru cel Bun se transforma, in zilele caniculare de vara, intr-un adevarat pericol pentru consumatorii ieseni • Protectia Consumatorului a descoperit zeci de produse care lancezeau la soare, desi indicatiile producatorilor stabileau strict temperatura maxima la care acestea trebuiau expuse • Atentia comisarilor s-a indreptat, in special, asupra a doi comercianti, care vindeau oua, fara sa tina cont de temperaturile caniculare de afara
Piata Alexandru cel Bun se transforma, in zilele caniculare de vara, intr-un adevarat pericol pentru consumatorii ieseni. In cursul unui scurt control al comisarilor de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi, acestia au descoperit zeci de produse care lancezeau la soare, desi indicatiile producatorilor stabileau strict numarul de grade la care acestea trebuiau expuse. Pe lista produselor tinute in soare de catre agentii economici ieseni care isi comercializeaza produsele in piata din Alexandru, se afla ouale, pasta de tomate, uleiul, otetul si nu numai. Atentia comisarilor s-a indreptat, in special, asupra a doi comercianti, care vindeau oua, fara sa tina cont de temperaturile caniculare de afara. Mai mult, acestia alternau produsele, tinandu-le o perioada la rece, mai apoi scotandu-le, din nou, in bataia soarelui, rulajul alterand calitatea oualor. Dupa ce comisarii au constatat conditiile necorespunzatoare de depozitare a acestora, celor doi agenti economici le-au fost inmanate o serie de invitatii, pentru ca, in cursul zilei de astazi, sa ofere explicatii suplimentare comisarilor. In cazul celorlalti patru agenti economici controlati, problemele constatate au fost legate de modul de depozitare al produselor. Comisarii au gasit, lasate in soare, sticle cu pasta de rosii, produse la Tecuci, pe care producatorul a mentionat ca acestea nu pot fi tinute la tempera