Invitaţi să-şi dea concursul la serbările legate de Zilele Brăilei, mai mulţi negustori ambulanţi şi meşteşugari populari din ţară au poposit pe Faleza Dunării unde-i aşteaptă patru zile de muncă.
Ionuţ Negrea a venit de la Iaşi cu o rulotă bucătărie.
„Am fost la Bacău şi la Galaţi dar de câte ori se întâmplă câte un evenimet prefer Brăila, din mai multe motive. În primul rând oamenii sunt ospitalieri. Al doilea, în Moldova toată lumea doar bea, pe când aici chiar şi tinerii ştiu că o bere merge mai bine după un sandviş, şi trei, există o poliţie locală care ţine la distanţă scandalagii", ne-a declarat tânărul care a investit 3.500 euro în rulota sa şi pe care o pregătea de zor pentru deschidere.
Poveștile anticarilor, caricaturile lui Pătrășcan, poze cu Brăila de acum 100 de ani vor fi reunite în sărbătoarea orașului/Vezi aici programul manifestărilor
Poate va fi mai bine
Este speranţa după care se ghidează toţi negustorii ambulanţi veniţi din toate colţurile ţării. În speranţa unui profit bunicel s-au adunat pe Faleză mai bine de 50 de persoane fizice autorizate şi asociaţii familiale care-şi prezintă oferta.
„De ceva timp practic nu mai scoatem niciun profit. Nu ne este deloc uşor să mergem prin ţară la diverse târguri şi mafestări. Dar aceasta ne este singura sursă de venit . Dormim prin maşini sau sub cerul liber, facem câte un duş la benzinăriile de pe traseu, pentru că nu avem de unde alege altceva", ne-a spus şi Dinel Turcu, de 48 de ani, negustor ambulant din judeţul Mureş.
„Anul acesta, Primăria s-a pregătit în mod deosebit pentru serbările legate de Zilele Brăilei şi a asigurat condiţii cât mai bune de activitate tuturor celor care-şi vor prezenta oferta în zona de promenadă a Falezei Dunării", ne-a declarat Camelia Guşatu, consilier al primarului municipiului.