Pompierii au instalat o conducta pe care au bransat-o la un lac din apropierea zonelor incendiate, cu ajutorul careia au pompat aproximativ 400 litri de apa pe minut pana cand suprafata supranumita "Focul nr.3" s-a transformat intr-o intindere noroioasa. Cu toate acestea focul continua sa izbucneasca in aceasta regiune, relateaza New York Times.
Dintre toate problemele cu care s-a confruntat Rusia in aceasta vara (temperaturile foarte ridicate, incendiile, fumul si pierderea recoltelor), incendiile din turbariile acestui stat au fost cele mai persistente si mai dificil de inlaturat. Ceea ce este cel mai dureros in acest caz este constiinta faptului ca actuala problema este provocata de greselile oamenilor din trecut.
Ceea ce a cauzat situatia actuala a incendiilor din Rusia dateaza din anul 1918 cand inginerii sovietici au secat mlastinile din aceasta regiune pentru a aproviziona centralele electrice cu materie prima din turbarii. Aceasta operatiune a fost abandonata la sfarsitul anilor '50 dupa ce au fost descoperite gazele naturale din Siberia, insa mlastinile nu au mai fost reirigate niciodata, cu toate ca autoritatile din Rusia au in vedere aceasta solutie in momentul de fata.
Momentan pompierii se confrunta cu deflagratiile subterane care se numara printre cele mai greu de inlaturat incendii din lume, sunt de parere expertii in acest domeniu. Pompierii au instalat o conducta pe care au bransat-o la un lac din apropierea zonelor incendiate, cu ajutorul careia au pompat aproximativ 400 litri de apa pe minut pana cand suprafata supranumita "Focul nr.3" s-a transformat intr-o intindere noroioasa. Cu toate acestea focul continua sa izbucneasca in aceasta regiune, relateaza New York Times.
Dintre toate problemele cu care s-a confruntat Rusia in aceasta vara (temperaturile foarte ridicate, incendiile, fumul si pierderea r