S-a îndrăgostit de cercetăşie încă de la primul contact cu acesată organizaţie şi de atunci nu a mai renunţat nici o clipă la pasiunea lui. A ajutat pe mii de tineri să îşi găsească un drum în viaţă.
Avea numai 14 ani când s-a înscris în Organizaţia Cercetaşilor. I-a plăcut încă de la început ideea şi s-a implicat în toate activităţile organizaţiei. „Abia intrasem în clasa a IX-a când m-a îndemnat un coleg să mă înscriu. Nu am stat deloc pe gânduri şi am descoperit un grup de oameni apropiaţi de vârsta mea şi cu aceleaşi idealuri şi preocupări ca şi mine. Am găsit un grup în care m-am integrat perfect", îşi aminteşte Maricel.
Tabere pentru cercetaşi
De-a lungul anilor a participat atât la evenimente interne cât şi la cele care au depăşit graniţele ţării. A mers la petrecerea specială pentru cercetaşi, numită Jamboree (petrecere n.r.), în Ungaria, unde au participat aproximativ 2.000 de persoane din Europa şi Statele Unite ale Americii. A fost şi în Grecia, la Salonic, iar trei ani la rând a fost prezent în tabăra arheologică de la Racoş.
„Ani la rând am fost în toate taberele care s-au organizat. Îmi amintesc că prima a tabără la care am participat a fost una de ecologizare, la Sâmbăta. Cea de-a doua s-a desfăşurat la Cetatea Râşnov unde ne-am ocupat de curăţarea de vegetaţie a zidurilor şi ecologizarea zonei", povesteşte tânărul.
Din 1999 a început să urce „în grad" în interiorul organizaţiei. Iniţial a fost şef de unitate, poziţie de pe care coordona aproximativ 20 de cercetaşi, iar după numai doi ani a ajuns secretarul Consiliului Local al Cercetaşilor din Braşov. În anul 2004 a ocupat cea mai înaltă poziţie în organizaţia pe care o conduce şi astăzi.
„Să fii cercetaş este foarte important mai ales pentru ceea ce înseamnă educaţia din afara şcolii. Noi mergem pe principiul învăţării prin experimentare, prin practică, nu doar la n