„De vechime“, răspund cei de la Compania de Apă Oltenia (CAO). Dar şi din pricina modului defectuos în care se fac reparaţiile sau, mai degrabă, cârpelile, spun locatarii unui cvartal de blocuri din cartierul craiovean 1 Mai, cuprins între străzile Dr. Constantin Angelescu, Constantin Severeanu şi Dr. Ion Cantacuzino. „Nu trec câteva luni şi iar plesneşte conducta de apă. Şi asta nu se întâmplă de ieri, de azi, ci de ani întregi. Vin cei de la Apă şi pun un dop de lemn, leagă cu un manşon de cauciuc şi gata! Iar peste câteva luni cedează în altă parte! Aici, în spatele blocurilor, sunt zeci de intervenţii la conducta care ne alimentează. Şi pierderile le plătesc locatarii“, a povestit preşedintele Asociaţiei nr. 13 din 1 Mai, Nicolae Toma.
Angajaţii Companiei de Apă Oltenia interveniseră şi vineri în zonă, iar până la ora prânzului îi veniseră de hac primei fisuri, urmând să o descopere şi pe cea de-a doua. „Echipele noastre de intervenţie au ajuns la locul avariei. Din cauza uzurii cedează frecvent, aici am avut avarie şi în urmă cu câteva luni. Muncitorii au pus un colier de inox, dar sunt obligaţi să facă şi alte săpături deoarece conducta este fisurată şi în alt loc“, a declarat reprezentantul CAO, Mihaela Chiriţescu.
Conducerea CAO promite să caute o soluţie pentru înlocuirea cu prioritate a conductei, care era programată pentru schimbare abia peste un an.
„De vechime“, răspund cei de la Compania de Apă Oltenia (CAO). Dar şi din pricina modului defectuos în care se fac reparaţiile sau, mai degrabă, cârpelile, spun locatarii unui cvartal de blocuri din cartierul craiovean 1 Mai, cuprins între străzile Dr. Constantin Angelescu, Constantin Severeanu şi Dr. Ion Cantacuzino. „Nu trec câteva luni şi iar plesneşte conducta de apă. Şi asta nu se întâmplă de ieri, de azi, ci de ani întregi. Vin cei de la Apă şi pun un dop de lemn, leagă cu un manşon de ca