Una dintre problemele acute, din noul secol, este reducerea "indexului de saracie". Tot felul de scoli de gandire au produs teme de combatere a saraciei, in majoritate bazate pe redistribuirea veniturilor. Aceasta este o penalizare a membrilor productivi ai societatii.
Comunistii au experimentat redistribuirea bunurilor particularilor, socialistii redistribuira veniturilor particularilor, in timp ce in Romania se experimenteaza redistribuirea bunurilor publice, in timp ce saracia ramane rampanta.
Studiind filozofia si practicile partidelor politice din Romania, un observator strain are o dilema in a descifra elementele care sunt cunoscute, peste tot, ca socialism, liberalism si conservatorism.
In principiu, toate gruparile politice afiseaza o anumita afinitate pentru drepturile omului, libertate, eqalitate, echitate, suprematia legii si o economie de piata libera.
Dar asta este numai de ochii lumii. De fapt, practicile multor partide sunt diferite chiar de preceptele de baza afisate ca propriile lor teorii politice.
PSD-ul. Partidul Social Democrat incearca sa copieze una din paginile ideilor socialistului german classic, Friedrich Ebert.
Nu uitati ca si Hitler a fost socialist (socialist nationalist) si Stalin, (socialist internationalist), si Mao (socialist communist).
In general, socialistii vor sa fie 50% parteneri in totul: economie, industrie, venituri personale. Nu-i de mirare, ca din ce citesc in presa romanii, majoritatea "baronilor locali" sunt afiliati cu PSD.
Cum se face ca dupa atatia ani de socialism, in Romania, ei mai gasesc aderenti? In modesta mea opinie, fiind primul partid care a pus mana pe putere, in 1989, si-a luat partea leului, din toate.
Ar trebui ca principiul suprematiei legii sa-i oblige pe PSD-isti sa determine, exact, cum atatia oa