Acord. Avocatul a făcut o înţelegere cu firma de asigurări pentru a acoperi cât de cât pierderile familiilor Dramă. Ionuţ a rămas văduv, cu două fetiţe, după ce soţia sa Lăcrămioara a pierit în accident Tragedie. Pe 14 august 2009, un microbuz a fost izbit în plin Victimă. Şoferul microbuzului, Răzvan Petrişor Apostu, a murit la trei zile după accident Despăgubirile acordate au pornit de la 700 de lei pentru fraţii şi cumnaţii morţilor, 5.000 de lei pentru soţul/soţia supravieţuitoare şi 10.000 de lei pentru fiecare dintre cei 17 orfani. "Mulţi nu au fost mulţumiţi de sumele primite, ele au fost acordate diferenţiat şi au fost mult mai mici decât li s-a promis iniţial. Două dintre cele 13 familii îndoliate au refuzat banii propuşi şi vor să se judece", a spus Fănică Săcăleanu, primarul comunei Scânteia. În replică, avocatul care a încheiat tranzacţia cu asiguratorul spune că a făcut o afacere bună.
"Din motive ce ţin şi de siguranţa clienţilor mei nu pot dezvălui cuantumul despăgubirilor primite de aceştia. Vor avea din ce trăi dacă cheltuiesc responsabil", spune avocatul gălăţean Lucian Gheorghe, care a primit şi el un comision de 30% din suma negociată cu asiguratorul. Legea prevede o sumă maximă de 1,5 milioane de euro care ar fi putut fi cerută de la asigurator într-un astfel de caz.
Rudele morţilor au primit însă sume infime faţă de ceea ce li s-a promis iniţial. "Când a venit prima dată la noi, avocatul ne-a spus să cerem câte 200.000 de lei pentru copii şi câte 100.000 de lei pentru fraţii soţiei mele decedate, nu s-a potrivit socoteala", a spus Ionuţ Bucătaru (22 de ani), soţul Lăcrămioarei, una dintre femeile decedate în accident, care a lăsat în urmă două fetiţe.
S-a izbit de tren cu microbuzul plin
Treisprezece pasageri au murit pe loc, pe 14 august 2009, după ce microbuzul în care se aflau a fost spulberat de un tren accelerat şi târât