Prefectura Vaslui a găzduit o dezbatere pe tema „Problematici anticorupţie", organizată în cadrul unui proiect implementat de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) în parteneriat cu Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Proiectul a fost finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative" şi are ca obiectiv principal dezvoltarea şi consolidarea Centrului Naţional pentru Integritate.
Alături de subprefectul Ciprian Iftimoaei şi directorul Centrului Naţional pentru Integritate, Alexandru Cumpănaşu, la dezbatere au fost prezenţi reprezentanţi ai structurilor MAI şi administraţiei publice locale, reprezentanţi ai instituţiilor educaţionale, de sănătate şi ai sistemului judiciar din judeţ.
Temele prioritare ale discuţiei au vizat cele cinci sectoare considerate vulnerabile din cadrul Strategiei Naţionale Anticorupţie, respectiv domeniul financiar-fiscal, educaţie, sănătate, justiţie şi domeniul administraţiei interne. Participanţii la dezbatere au supus atenţiei problematica anticorupţiei în domeniile în care activează şi au venit cu propuneri, măsuri anticorupţie şi de reformă, care vor fi ulterior dezbătute, analizate şi fundamentate în cadrul unor grupuri de lucru specializate de la nivel central. Se urmăreşte astfel realizarea unor propuneri de politică publică în vederea revizuirii şi dezvoltării Strategiei Naţionale Anticorupţie.
„Discuţiile purtate în cadrul Grupului de Acţiune Anticorupţie al judeţului Vaslui au fost pertinente, bine fundamentate, s-au făcut propuneri interesante atât pentru îmbunătăţirea strategiei anticorupţie, cât şi pentru eficientizarea activităţii în administraţia publică. Constat totuşi că unii membri din conducerea de vârf a judeţului evită asemenea discuţii, preferând să nu participe la întruniri de acest gen, în ciuda faptului că aspecte precum modul