Feriţi-vă! Aparent inofensivi, ţânţarii pot transmite, prin înţepăturile lor, virusuri periculoase"Am avut anul trecut două cazuri de infectare cu virusul West Nile, dar fără niciun deces. Noi (nr. - Ministerul Sănătăţii) putem controla foarte uşor acest tip de infecţie, deoarece am avut o epidemie în 2006 şi ştim cum să intervenim. În plus, boala se detectează rapid, prin analize", ne-a declarat Oana Grigore, directorul de comunicare al Ministerului Sănătăţii. Oficialii au deja un sistem de alertă în toate regiunile din ţară, format din medici specialişti care trimit toate datele despre o posibilă infectare la minister.
Virusul West Nile este extrem de agresiv. În Grecia, trei oameni au murit recent, după ce au fost înţepate de ţânţari, iar în Bulgaria, mai multe persoane se află sub tratament în spital. La nivel european, în ultimii ani, au fost confirmate cazuri de meningită West Nile în Italia, Ungaria şi Franţa.
Mergeţi la doctor dacă vă doare capul şi faceţi febră!
Specialiştii din Ministerul Sănătăţii recomandă ca la primele simptome, respectiv febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri abdominale sau musculare şi articulare, să vă prezentaţi de urgenţă la medic. Pentru protecţie, ideal este să puneţi plase de ţânţari la geamuri şi uşi şi să folosiţi substanţe speciale pentru îndepărtarea insectelor. Feriţi-vă! Aparent inofensivi, ţânţarii pot transmite, prin înţepăturile lor, virusuri periculoase"Am avut anul trecut două cazuri de infectare cu virusul West Nile, dar fără niciun deces. Noi (nr. - Ministerul Sănătăţii) putem controla foarte uşor acest tip de infecţie, deoarece am avut o epidemie în 2006 şi ştim cum să intervenim. În plus, boala se detectează rapid, prin analize", ne-a declarat Oana Grigore, directorul de comunicare al Ministerului Sănătăţii. Oficialii au deja un sistem de alertă în toate regiunile din ţară