Mărioara Tantan a lucrat la Cooperativa Arta Casnică din Tismana, iar după ce a ţesut covoare timp de şase ani în Ţara Sfântă, a decis să-şi deschidă propriul atelier.
Ce îi place:
Muzica populară românească, dar şi uşoară, clasică. Merge des la spectacole de muzică, atât în ţară, cât şi în străinătate. O preferă pe solista Maria Loga, dar şi pe cântăreţul de muzică uşoară, Dan Bittman. Îi plac piesele cântăreţului şi compozitorului italian, Toto Cutugno, având şi o colecţie de casete.
Ce nu-i place:
Înşelătoria şi minciuna. Nu suportă persoanele care exagerează cu băutura. De asemenea, nu-i plac oamenii violenţi. Pentru că este credincioasă, a ajuns să viziteze numeroase mănăstiri din ţară şi din străinătate. Nu suportă să stea în preajma celor care nu au suflet.
Aţi putea să faceţi altceva?
Nu cred că aş putea face altceva decât ceea ce fac. M-am dedicat în totalitate acestei meserii şi fac totul din pasiune.
Este apreciată munca dumnevoastră?
Tinerii nu se prea arată interesaţi de tradiţie şi de tot ceea ce înseamnă îndeletnicirile lăsate de strămoşii noştri. Am încercat să transmit mai departe copiilor mei pasiunea pentru artă, băiatul meu fiind mai receptiv.
A fost fascinată de mică de artă şi de meşteşugurile tradiţionale. La vârsta de 6 ani a luat pentru prima dată acul şi foarfeca în mână. „Părinţii mergeau la sapă, iar eu duceam vitele la câmp. Am învăţat să cos de la prietena mea, Cristina Pleşa. La început coseam cruciuliţe pe suport de etamină, tiveam hainele şi apoi m-am învăţat să cos manual flori şi motive gorjeneşti pe ii. Mai târziu am început să ţes ii. La 10 ani, mama s-a împrumutat de bani ca să-mi cumpere maşină de cusut“, îşi aminteşte Mărioara Tantan. După ce a absolvit cele zece clase la şcoala din Tismana, s-a angajat croitoreasă la Cooperativa Arta