Elite intelectuale, financiare, artistice, dar mai ales ale tehnologiei de ultimă oră se reunesc periodic pentru a-şi expune ideile inovatoare şi pentru a găsi soluţii la problemele actuale ale omenirii. Intrarea la o serie de conferinţe ale clubului costă 6.000 de dolari. Chiar şi aşa, cei care doresc să participe trebuie să trimită o scrisoare de motivaţie.
Reuniunile TED nu sunt cunoscute marelui public, fiind considerabil mai puţin mediatizate decât, spre exemplu, cele ale G8 ori ale Forumului de la Davos. Cu toate acestea, la ciclul de conferinţe itinerante iau parte vârfuri mondiale, de la Bill Gates, Mark Zuckerberg (Facebook) şi Steve Case (AOL) la Bill Clinton, Al Gore ori Gordon Brown, de la Steve Wozniak (co-fondator Apple), la actorul Robin Williams sau cântăreţul-afacerist Bono.
Citiţi şi:
Magnaţii Buffet şi Gates cer miliardarilor lumii să-şi doneze averile pentru caritate
Bill Gates învesteşte peste 25 de milioane de dolari în România
VIDEO Adevărul despre războiul din Afganistan, dezvăluit de documente secrete
Dosarele publicate de Wikileaks dezvăluie şi informaţii despre Osama Bin Laden
În cei 25 de ani de existenţă, TED (prescurtarea de la „Technology Entertainment Design") s-a impus ca locul unde, din Long Beach (California) până la Tokyo sau Oxford, elita lumii vine să-şi ia doza de adrenalină, să-şi prezinte cele mai noi descoperiri, invenţii şi realizări, să pună la cale viitorul generaţiilor următoare, să-şi expună cele mai avangardiste soluţii pentru conservarea speciilor ori salvarea vieţii pe Pământ.
În fiecare an, clubul TED are un ciclu de conferinţe („amestecate" cu spectacole şi concerte) ce se întind pe mai multe zile. Un bilet pentru patru zile costă 6.000 de dolari. Dar chiar şi aşa, nu oricine este admis.
Scrisoarea de motivaţie (în cazul în care nu este vorba de o personali