Acoperişul retractabil al Stadionului Naţional din Bucureşti urmează să fie montat la primăvară. El va fi util în cazul unor fenomene meteo extreme, precum furtuna, însă nu va suporta ninsorile abundente. Moderna arenă din Capitală va fi terminată într-un an. Pilonii metalici care vor susţine acoperişul fix se vor monta înainte să se strice vremea.
Aproximativ un an. Atât va dura până când Bucureştiul va putea folosi noul stadion din Complexul Sportiv „Lia Manoliu", unul dintre cele mai importante proiecte în curs de realizare. Şef al Direcţiei Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei, Bogdan Şoşoacă, este optimist: „Structura de rezistenţă este realizată în proporţie de 90%, iar acum se lucrează puternic la finisaje şi instalaţii.
O dată terminată structura de beton, pe ea, din trei în trei stâlpi, vin alţi piloni metalici pe care se va amplasa acoperirea fixă peste tribune şi cea retractabilă de deasupra terenului. De ea este prinsă o nacelă, cu patru ecrane mari, câte unul pentru cele două tribune şi cele două peluze. În ea se va strânge acoperişul retractabil întocmai ca o umbrelă".
Cum plafonul retractabil nu este metalic, ci dintr-un material textil, antiinflamabil, el va putea proteja suprafaţa de joc în cazul unor fenomene meteo extreme, cum ar fi vânt şi ploaie. El nu poate susţine însă şi acumulari mari de zăpadă.
„Scopul lui nu a fost acesta, ci pentru protecţie în caz de furtună, caniculă. Oricât de bun ar fi drenajul terenului, la o ploaie torenţială acesta ar putea fi inundat. Cu acest acoperiş se rezolvă problema, iar iarna poate fi închis pentru a feri stadionul de ger. Dacă va ninge abundent, acoperişul nu va rezista din cauza deschiderii imense de 105 pe 60 de metri. Nici nu a fost gândit pentru aşa ceva", a precizat Bogdan Şoşoacă.
Acoperişul retractabil va fi montat la primăvară
Va găzdui finala Lig