Firmele care au nevoie de finanţare pot obţine un credit cu fonduri BERD. Împrumutul acoperă până la 100% din valoarea proiectului şi se poate rambursa în cel mult zece ani. Într-o perioadă în care companiile îşi găsesc tot mai dificil şi mai scump surse de finanţare, instituţia financiară internaţională oferă posibilitatea atât IMM-urilor, cât şi întreprinderilor mari, inclusiv start-up-urilor, de a-şi dezvolta activitatea. Iniţiativa face parte dintr-un angajament
Firmele care au nevoie de finanţare pot obţine un credit cu fonduri BERD. Împrumutul acoperă până la 100% din valoarea proiectului şi se poate rambursa în cel mult zece ani.
Într-o perioadă în care companiile îşi găsesc tot mai dificil şi mai scump surse de finanţare, instituţia financiară internaţională oferă posibilitatea atât IMM-urilor, cât şi întreprinderilor mari, inclusiv start-up-urilor, de a-şi dezvolta activitatea. Iniţiativa face parte dintr-un angajament comun al Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), al Grupului Băncii Mondiale şi al Băncii Europene de Investiţii (BEI) de a acorda 25 de miliarde de euro pentru a susţine sectoarele bancare din regiune şi a finanţa creditarea companiilor afectate de criza globală.
În România, cele 50 de milioane de euro sunt disponibile prin intermediul BRD - Groupe Société Générale. Astfel, suma maximă care poate fi acordată din surse BERD este de trei milioane de euro în cazul IMM-urilor şi de 15 milioane de euro în cazul firmelor mari, cumulat, pentru unul sau mai multe produse de finanţare. BRD poate completa din sursele sale fondurile BERD, dacă proiectele depăşesc limitele menţionate. Condiţiile de finanţare sunt stabilite în concordanţă cu tipul de proiect finanţat şi în urma analizei făcute de bancă asupra clientului.
„Pentru un credit de investiţii în valoare de 300.000 de euro, pe o durată de cinci ani, cu o