Intr-unul din dialogurile lui, Platon, spunea, prin anul 400 i.Hr. ca: "Oamenii superiori discuta despre idei, oamenii mediocrii despre lucruri si oamenii inferiori vorbesc despre oameni".
Mi-am adus aminte de acest citat vazand unele dintre comentariile facute de cititori.
Este normal sa ai opinii diferite, este normal sa te angajezi in polemica, dar nu e normal sa devii certaret sau sa ataci autorul pe plan personal. In momentul in care ai ajuns pe aceasta pozitie, ai pierdut. Credibilitatea ta e dusa, iar imaginea care o lasi, fara sa stii, e una de imaturitate intelectuala.
Am observat cateva cazuri cand cate un cititor, probabil dupa ce gaseste in dictionar un cuvint "interesant", incearca sa-l foloseasca ad nauseum, de cele mai multe ori intr-un context absolut nepotrivit, crezand ca va trece drept savant, in acel subiect.
Adauga la asta vulgaritate si lipsa de bun simt si vei vedea de ce unii au nevoie de texte extrem de lungi ca sa-si ascunda perlele formate in scoica creierului lor. Un pic de autocontrol si mai multa bunavointa te vor face sa arati inteligent, chiar daca nu esti. De ce trebuie sa latri cu dusmanie stridenta, cand poti mieuna cu afectiune?
Nimeni nu e 100% de acord cu tot ce se spune, dar, in acelasi timp, nimeni nu e 100% in eroare. Daca crezi ca ai idei mai bune, pune-le in scris. Majoritatea cititorilor stiu ca toate aceste comentarii sunt ca o oglinda care reflecta felul de a gandi al celui ce le-a facut.
De aceea ar fi bine sa-ti organizezi cugetarea si sa te axezi numai pe o singura idee, pe care vrei s-o tratezi din punctul tau de vedere.
A te bucura de un sfat cere cu mult mai multa intelepciune decat a da sfatul. Si in analiza finala, spune ce ai vrea sa faca autorul, ca sa-ti fie pe plac.
Autorul vorbeste de atmosfera politica a unui even