Legea ANI a fost adoptată de Camera Deputaţilor, cu 204 voturi "pentru", două "împotrivă" şi două abţineri, în absenţa deputaţilor PSD, care părăsiseră sala la momentul votului.
În timpul dezbaterilor generale, deputatul PSD Marian Săniuţă a declarat că proiectul Legii ANI este vechi, incomplet şi neconstituţional, arătând că Agenţia poate fi folosită ca element de luptă politică. "Aşteptam o lege nouă şi nu un proiect vechi-nou neconstituţional. Nu dorim ca această Agenţie de Integritate să fie folosită în viitor ca un instrument de luptă politică. Atragem atenţia că într-o ţară membră a UE, această Agenţie, în forma proiectului, poate fi folosită ca element de luptă politică", a spus deputatul PSD. El a mai spus că PSD susţine nevoia de transparenţă şi orice măsură de control al averilor demnitarilor, dar nu doreşte ca în România să se repete în perioada următoare situaţia "dosarelor instrumentate politic după anul 2005". "PSD a venit să susţină acest subiect, dar nu acest proiect nou-vechi şi neconstituţional", a adăugat Săniuţă, care a arătat că proiectul de lege este incomplet, pentru că nu se referă şi la preşedinţii consiliilor judeţene, primari şi viceprimari. Preşedintele Comisiei juridice, Daniel Buda (PDL), a respins criticile şi a arătat că deputaţii PSD nu au depus în Comisie nici un amendament la lege, iar votul dat a fost în unanimitate.
Prezent în plenul Camerei, premierul Emil Boc a salutat reunirea deputaţilor în sesiune extraordinară şi a anunţat că Guvernul susţine forma dată Legii ANI de Comisia juridică. Boc a mai spus că neadoptarea acestei legi ar pune în pericol România din perspectiva integrării în spaţiul Schengen şi a limitării absorbţiei fondurilor europene. "Sper că şi la Senat va fi aceeaşi poziţie în interes naţional, indiferent de partidele politice din Parlament", a adăugat Boc.
Legea ANI a fost adoptată