Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că nu au fost confirmate până în prezent cazuri de meningită West Nile. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că s-a creat o panică nejustificată pe această temă iar analizele de acest fel fac parte din procedură, nu reprezintă o noutate.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că nu au fost confirmate până în prezent cazuri de meningită West Nile.Conform raportului transmis în această dimineață de către Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino la Ministerul Sănătății, probele sosite de la Tulcea privind cele două persoane suspectate că ar fi infectate cu virusul West Nile, sunt negativ.
Mai citiţi:
Tânţarii ucigaşi purtători de virusul West Nile vin spre România. Trei morţi în Grecia, zeci de oameni infectaţi în Bulgaria
Ţânţarii ucigaşi atacă Bucureştiul
"De la început s-a creat o panică nejustificată. Cineva din presă a aflat că facem aceste analize şi a interpretat că automat sunt şi cazuri de infecţii. Persoana în cauză nu ştia că se fac sute de mii de analize pentru prevenirea sau depistarea unor infecţii sau epidemii pentru că aşa este procedura. În fiecare an facem acest lucrum, nu este nimic nou", a spus Oana Grigore, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii.
Cea mai mare epidemie din România a fost în anul 1996
Probele au fost recolatate de două persoane diagnosticate cu meningită virală, suspecte că au contractat virusul West Nile. Este vorba de doi bărbaţi în vârstă de 18, respectiv 43 de ani, din Tulcea.
Specialiştii mai spun că virusul West Nile a băgat mai multe persoane în spital anii trecuţi. "În anul 1996 a fost epidemie, aproape 400 de persoane s-au infectat. Anul trecut au fost infectate 93 de persoane. Deocamdată, anul acesta nu s-a depistat niciun caz", a mai spus Oana Grigore.