Salvaţi Copiii renovează clădirea în care învaţă 200 de copii și care a fost distrusă de ape. Constructorii se pregătesc de refacerea uneia dintre cele mai mari școli afectate de inundaţiile din luna iunie. Grădiniţa unde sunt înscriși 125 de copii va fi și ea renovată.
Constantin este un băieţel foarte inteligent, povesteşte învăţătoarea lui, Liliana Crăciun, a cărui poveste tristă seamănă cu cea a multor copii din Dorohoi. Ambii părinţi ai băiatului sunt plecaţi să muncească în străinătate, iar el a rămas în grija bunicilor.
După inundaţii, bunicii au fost nevoiţi să locuiască în singura încăpere care a fost salvată, o bucătărie mică, iar Constantin a fost mutat la o mătuşă de-a lui. Părinţii nu s-au întors în ţară pentru că nu ar fi putut face nimic pentru a-şi reconstrui locuinţa, dar sunt decişi să strângă bani, pentru a avea din nou o casă.
Performanţă
Veronica Ivănescu este dascăl la Şcoala Nr. 3. 1 din Dorohoi de 10 ani şi are în spate o experienţă la catedră de 24 de ani. Se mândreşte cu elevii ei: anul trecut, 14 copii au participat la concursul Pro Europa şi alţi 16 la Mini Cangur: „Tare mult ar vrea să participe şi ei la concursurile şcolare, dar taxa este prea mare pentru ei. Cea mai mică taxă a fost pentru concursul Pro Educaţia, de 9 lei, restul costă de la 14 lei încolo", povesteşte Veronica Ivănescu.
Familia Dohotaru din Dorohoi a avut patru copii: verbul este la trecut, pentru că unul dintre ei a murit înecat în seara zilei de 28 iunie. Gruia terminase clasa a V-a, iar profesorii povestesc că era nu doar un elev foarte bun, ci şi un adevărat sprijin pentru ceilalţi trei fraţi ai lui. Pentru că părinţii nu se descurcau singuri, Gruia câştiga bani muncind cu calul pe care îl iubea foarte mult şi care, de altfel, i-a grăbit moartea.
În seara în care apele s-au revărsat, băiatul a alergat să îşi salveze calul, da