În ultimii patru ani, şapte farmacii s-au deschis lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Angajaţii spun că au clienţi în permanenţă şi că problemele cu aprovizionarea de medicamente din spitale le-a adus profit, bolnavii cumpărându-şi tratamentul din farmaciile aflate în apropiere
Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova spun că îşi achiziţionează medicaţia de la farmaciile de lângă spital, din cauză că nu primesc tratament gratuit.
“Nu are rost să mă plimb la farmaciile din oraş”
Gheorghiţa Mitroi (72 de ani), din localitatea Perişor, spune că a fost operată de fibron şi că a cheltuit pe pastile peste 400 de lei, în patru luni. “Nu mi s-a dat fără bani nicio capsulă sau injecţie. Doctorul mi-a pus reţeta în mână iar eu am venit la farmacia asta, că e la doi paşi de spital. Am lăsat aici toată pensia”, ne-a mărturisit femeia, care se plânge că este diagnosticată cu o mulţime de afecţiuni.
"Abia mă târăsc până la poarta spitalului"
Şi Marcel Sandu (33 de ani), care urmează să fie operat la nivelul abdomenului, spune că îşi încarcă plasa cu pastile din zonă. “Am dureri în burtă, merg câţiva paşi şi obosesc. Abia mă târăsc până la poarta spitalului, ca să iau ce-mi trebuie, pentru boală. Nu are rost să mă plimb pe la farmaciile din oraş”, ne-a mărturisit bărbatul.
Farmaciile de lângă Spitalul Judeţean din Craiova se află la câţiva paşi distanţă una de cealaltă.
Lângă Spitalul Nr 1 s-au deschis, în ultimii patru ani, şapte farmacii. Angajaţii spun că vânzările merg ca pe roate. “Lucrăm încontinuu, fiindcă în permanenţă vin bolnavi cu reţete, care au nevoie de tratament”, a spus Maria Radu, farmacistă.
Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla ce spun medicii despre criza de medicamente din spitale, dar şi situaţiile mai multor bolnavi care, deşi internaţi î