Debransarile de la sistemul centralizat de incalzire si posibilitatea eliminarii subventiilor pentru energia termica reprezinta o veste excelenta pentru firmele ce comercializeaza centrale termice.
Ariston Thermo Romania, de exemplu, se asteapta la o dublare a vanzarilor pe segmentul centralelor termice murale, tocmai datorita acestor lucruri, potrivit unui comunicat al companiei, remis luni Ziare.com.
Astfel, pana la sfarsitul acestui an, oficialii Ariston Thermo Romania estimeaza o cifra de afaceri de peste 33 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 100%, in comparatie cu anul trecut.
De asemenea, se preconizeaza vanzari totale de circa 50.000 de centrale termice murale, pana la sfarsitul anului, fata de cele 27.000 de astfel de centrale vandute in 2009.
"Numarul debransarilor creste de la o zi la alta, mai ales pentru ca oamenii incep sa isi faca niste calcule privind costurile de incalzire odata cu taierea subventiilor. In plus, dupa atatia ani de sistem centralizat, romanii s-au saturat sa sufere din cauza vecinului care nu a platit facturile sau sa ramana fara apa calda pe perioada reviziei de vara.
Astfel, pe langa reducerea costurilor din perioada iernii, pe care o confera instalarea unei centrale termice, apar si motivatii privind independenta si confortul", a declarat Catalin Draguleanu, directorul de vanzari al companiei.
Potrivit spuselor sale, centralele termice murale vor reprezenta 67 la suta din cifra de afaceri anuala a companiei, in 2010, fata de 61%, in 2009.
Ariston Thermo Romania estimeaza ca, pana la finele acestui an, piata locala de centrale termice murale va ajunge la peste 150.000 de unitati vandute, in crestere cu 50% comparativ cu 2009, cand au fost comercializate aproximativ 100.000 de bucati.
Potrivit estimarilor companiei, in primele