Tânăra predă muzica la patru şcoli şi n-ar renunţa niciodată la profesia sa, pe care o consideră ideală. Andreea şi-a dorit încă de când era mică să devină o mare pianistă.
În clasa I ar fi vrut să se înscrie la Liceul de Artă „George Apostu“ din Bacău, dar distanţa prea mare pe care trebuia să o parcurgă de acasă la şcoală a făcut-o să renunţe temporar la vis.
La Canto, din întâmplare
A ajuns la Liceul de Artă abia în clasa a VII-a, însă pentru ea a fost prea târziu să mai studieze pianul. S-a orientat spre chitară, însă a abandonat acest instrument după numai un an de zile. În primii trei ani de liceu a studiat teorie muzicală, iar în ultimul an s-a transferat la secţia de canto clasic.
„Profesorii mei de atunci mi-au spus că voi lua bacalaureatul mult mai uşor dacă mă transfer la secţia de canto. A fost o experienţă foarte frumoasă. Pierdusem deja startul pentru a mai studia la un instrument, aşa că mi s-a părut o idee bună de a lucra cu vocea“, a povestit Andreea. Când a decis să dea la facultate, ea a ales secţia de Pedagogie Muzicologie.
Predă la 300 de copii
„În primii doi ani de facultate am studiat pianul şi asta a fost cea mai mare bucurie a mea. Tot în anii de facultate, dar şi în cei de masterat am făcut şi cursuri de dirijat“, a dezvăluit Andreea. După terminarea studiilor s-a angajat ca profesoară de muzică. Are pe mână peste 300 de copii cărora le insuflă dragostea pentru muzică şi frumos. „Îi învăţ să solfegieze, să vocalizeze şi să cânte. Uneori merg la clasă cu o orgă mai micuţă şi îi învăţ cum să cânte la acest instrument. Este foarte frumos să lucrezi cu cei mici şi nu aş abandona niciodată această meserie”, este de părere Andreea.
Din această vară, Andreea a decis să se alăture echipei de profesori de la clubul muzical „Artis Daio“ din Bacău.
Profil
Născut