Cam aşa gândesc avocaţii şi magistraţii care-şi lasă bolizii chiar pe breteaua rutieră din faţa Palatului de Justiţie. Poliţia Comunitară îi sancţionează, dar oamenii legii care încalcă legea îşi contestă amenzile între ei şi, evident, au câştig de cauză
Breteaua care face legătura între Bulevardul Brăilei şi Bulevardul G. Coşbuc este în permanenţă blocată parţial de limuzine care staţionează. Bolizii de zeci de mii de euro ai magistraţilor rămân acolo de dimineaţă şi până la orele 15.00.
Ce dacă există în zonă indicatoare rutiere de staţionare interzisă? Ce dacă există un Cod Rutier, valabil pentru muritorii de rând care interzice oprirea pe aceste categorii de artere rutiere ? Ce dacă traficul rutier din această zonă extrem de aglomerată este îngreunat?
Surprinzător este faptul că Poliţia Comunitară, care veghează straşnic zona, cunoaşte situaţia, dar nu face sau nu poate face nimic în cazul acestei categorii influente de contravenienţi. Unde este intransigenţa manifestată cu contravenientul de rând care opreşte pentru câteva minute în faţa farmaciei, cu luminile de avarie aprinse?
"Noi le dăm amenzi, dar le contestă în instanţă şi de cele mai multe ori câştigă. S-a făcut parcarea aia de la Casa de Cultură a Sindicatelor, tocmai pentru a nu se mai parca pe trotuar, în faţa Tribunalului. Din comoditate însă, personalul Tribunalului nu parchează acolo", ne-a explicat Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitare Galaţi.
Anomalia a ajuns inclusiv la urechile viceprimarului Nicuşor Ciumacenco. "Acolo e o problemă mai specială pentru că majoritatea celor care îşi parchează maşinile neregulamentar sunt avocaţi sau magistraţi", recunoaşte edilul.
Deloc surprinzător, reprezentanţii avocaţilor se apără spunând că sunt constrânşi să parcheze în stradă pentru că nu au alternativă.
„Nu avem alocate spaţii pentru par