Între 23 august şi 9 septembrie 2010, elevii de clasa a XII-a care au picat Bac-ul vor susţine noi examene. După un Bacalaureat cu multe fraude, inspectoratele şcolare se pregătesc intens pentru o nouă sesiune, săptămâna viitoare.
Numărul mare de absolvenţi picaţi în vară la Bacalaureat dau o importanţă mai mare sesiunii de examen care începe de lunea viitoare. Testele care încep săptămâna viitoare au importanţă nu numai pentru absolvenţi, dar şi pentru facultăţile din toată ţara care riscă să rămână fără studenţi pentru anul I.
Datele statistice de la Ministerul Educaţiei arată că aproximativ 65.000 de candidaţi ar putea participa la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. În două primele zile ale sesiunii vor fi organizate probele de evaluare a competenţelor lingvistice, de comunicare orală în limba română şi în limba maternă. Până acum, cei mai mulţi înscrişi sunt în Capitală, unde aproximativ 9.000 de candidaţi vor intra în sălile de examen.
„Avem mai mulţi elevi comparativ cu anul trecut şi sunt mai mulţi decât în orice judeţ", a declarat Cristian Alexandrescu, inspectorul general din Bucureşti.
Un număr important de candidaţi va fi din generaţiile care nu au reuşit la ediţiile din anii trecuţi ale Bac-ului. Regulamentul prevede că pe lângă cei respinşi în prima sesiune, la examenul de la sfârşitul acesti luni şi începutul lunii viitoare se vor putea înscrie şi candidaţi care nu au promovat în alţi ani sau care nu au participat până în august 2010 la nicio testare de acest fel. După prima sesiune a Bacalaureatului au fost respinşi aproape 62.000 de candidaţi.
Pe 23 august se dă startul
Probele de competenţe lingvistice, de competenţe digitale sau de limbi străine le vor susţine numai candidaţii care nu au participat deloc la Bac. Astfel, potrivit calendarului, sesiunea de toamnă a examenului de Ba