Hoţii de fier vechi nu mai au nici o limită. Ei au pus „stăpânire“ pe Combinatul Chimic din Făgăraş şi orice om care li se opune este declarat duşmanul lor.
Cei care i-au surprins au fost bătuţi
Angajaţii fabricii au simţit asta pe pielea lor, la propriu. Aşa s-a întâmplat de curând, când oamenii au ieşit pe poarta fabricii şi i-au surprins pe hoţii de fier vechi în acţiune. Drept reacţie, aceştia i-au luat la bătaie pe angajaţi.
„ Salariaţii au început să fie agresaţi la ieşirea din schimburi în afara fabricii. Lucru care l-am comunicat prefectului judeţului Braşov, Ioan Gonţea. În ceea ce priveşte furturile de fier vechi, avem un „bagaj“ destul de interesant cu poze care ilustrează acest fenomen. Sperăm ca toate demersurile pe care le-am făcut, inclusiv la Bucureşti, să aibă rezultate şi să se termine odată cu această debandadă“, a declarat liderul sindical Lucian Cupu, Sindicatul Liber Nitramonia-Rompiro.
550 de hectare de unde hoţii fură în neştire
Combinatul Chimic din Făgăraş se întinde pe o suprafaţă de 550 de hectare. Aici îşi desfăşoară activitatea 9 societăţi private şi de stat: Nitroporos SRL, Nitramonia S.A., Parc Industrial, Uzina de Produse Speciale, Fabrica de Pulberi, Isoplus SRL, SC Gerominex SRL, SC Bapter Glass SRL, SC Nissan SRL. Perimetrul este îngrădit cu gard care în unele locuri a fost desfiinţat pur şi simplu de hoţii de fier vechi. În mometul de faţă, paza fabricii este asigurată de 3 firme specializate, dar păzite sunt doar obiectivele unor anumite firme, nu toate.
Nu de puţine ori, jandarmii au fost solicitaţi pentru a interveni în prinderea hoţilor de fier vechi. Odată prinşi, intervine o altă problemă. Este foarte greu să se identifice provenienţa materialul, deoarece cele 9 firme nu au perimetru delimitat. Chiar şi aşa, Jandarmeria Făgăraş a întocmit un plan de măsuri pentru a stopa fenomenul. @N