Daca in SUA practica e departe de a fi una noua, la fiecare 100 de milioane de vite existand circa 1.000 de clone, tehnica a fost importata si in Europa, deja in magazinele britanice patrunzand carne provenind de la animalele clonate din unele moarte.
Tehnica permite "reinvierea" exemplarelor considerate superioare, datorita carnii de calitate. Astfel, se pastreaza mostre din tesutul animalelor taiate pentru carne, creandu-se clone de aceeasi calitate, spun specialistii citati de Daily Mail.
Tehnica este insa una controversata, fiind privita cu reticenta de care multi, chiar daca specialistii americani spun ca laptele si carnea astfel obtinute sunt sigure.
Compania J R Simplot este recunoscuta pentru tehnica superioara de a obtine clone, fiind departe insa de a fi singura. De altfel, companiile care se ocupa cu clonarea animalelor domestice, in scopul obtinerii unei carni de calitate superioara, spun ca acest procedeu va deveni in curand norma in intreaga lume.
Agentia Europeana pentru Siguranta Alimentelor nu pare insa convinsa ca produsele obtinute de la animalele clonate nu au vreun efect nociv asupra sanatatii, motiv pentru care au cerut mai multe investigatii in acest sens.
Nici carnea artificiala, creata in premiera de oamenii de stiinta olandezi, nu mai e o noutate, in 10 ani estimandu-se ca va fi deja pe piata.
Daca in SUA practica e departe de a fi una noua, la fiecare 100 de milioane de vite existand circa 1.000 de clone, tehnica a fost importata si in Europa, deja in magazinele britanice patrunzand carne provenind de la animalele clonate din unele moarte.
Tehnica permite "reinvierea" exemplarelor considerate superioare, datorita carnii de calitate. Astfel, se pastreaza mostre din tesutul animalelor taiate pentru carne, creandu-se clone de aceeasi calitate, spun specia