* Premierul: "Oamenii de afaceri care investesc acum în România vor fi principalii câştigători după ieşirea din recesiune"
* Patronatele îl contrazic: "Legislaţia fiscală a ajuns o bătaie de joc. Nu o putem citi, are sute de modificări. Este imposibil să lucrezi cu această legislaţie fiscală şi este greu şi pentru autorităţi să o aplice"
Oamenii de afaceri care investesc în România în perioadă de criză vor fi principalii câştigători după ieşirea din recesiune, a declarat, ieri, premierul Emil Boc, prezent la lucrările de inaugurare a celei de-a doua etape a proiectului imobiliar China Town.
Primul-ministru şi-a argumentat declaraţia, susţinând că Guvernul va menţine cota unică la actualul nivel de 16% şi va păstra măsura de neimpozitare a profitului reinvestit.
Premierul Emil Boc a precizat că Guvernul continuă, astfel, politicile atractive de atragere a investitorilor străini şi de menţinere a capitalului autohton în ţară.
Oamenii de afaceri însă consideră că declaraţiile premierului sunt desprinse dintr-un alt film.
Reprezentanţii Confederaţiei Patronale din Industrie, Agricultură, Construcţii şi Servicii din România "CONPIROM" susţin că legislaţia fiscală promovată de Guvern devine din ce în ce mai greu de înţeles şi de aplicat de către firme, iar ultimele modificări ale Codului Fiscal vor duce la o creştere a evaziunii fiscale.
Potrivit Mediafax, preşedintele CONPIROM, Vasile Turcu, a declarat: "Normele aprobate recent (n.r. - la Codul Fiscal) de Guvern sunt nearmonizate, se bat cap în cap. Foarte probabil lipsa de coerenţă a politicii fiscale va duce la creşterea economiei subterane. Sistemul drastic de impozitare va conduce la situaţia în care mulţi întreprinzători ajung să-şi organizeze activitatea în economia gri sau subterană. Actualele norme îi vor încuraja pe foarte mulţi care erau tentaţi să evazioneze să o f