Canicula îi afectează şi pe comercianţii din pieţele din Drobeta Turnu Severin. Oamenii se plâng că, la sfârşitul unei zile de muncă, sunt nevoiţi să arunce jumătate din marfă pentru că se strică. Şi florarii au de suferit din cauza temperaturilor de 38 de grade Celsius. Aceştia scad preţurile, însă, cum severinenii nu se înghesuie să cumpere flori în fiecare zi, comercianţii aruncă mai multă marfă decât vând.
Pieţarii severineni sunt disperaţi şi spun că au renunţat să mai pună la vânzare flori sensibile şi pretenţioase şi optează pentru cele mai rezistente, însă preţul scade foarte mult, deoarece acestea nu prezintă aşa mult interes ca trandafirii sau orhideele. Căldura infernală le distruge mai mult de un sfert din marfă, iar vânzările lor scad dramatic.
„Este foarte greu, nu am mai păţit aşa ceva de foarte mult timp. Ne chinuim să ţinem marfa în condiţii bune acasă şi, după ce venim la piaţă, în câteva ore se strică. În fiecare zi arunc 30-40 de kilograme de roşii, iar eu nu am mai mult de 150“, a spus un comerciant bătrân, care vine cu roşii în Piaţa „Mircea“ din Severin tocmai din nordul judeţului Mehedinţi.
Canicula îi afectează la fel de mult şi pe florari. Cei care nu au aer condiţionat în spaţiile de depozitare aruncă până la 30% din flori.
„Canicula le omoară, oricât de des le-ai uda. Se pălesc şi nu se mai uită nimeni la ele. Aruncăm flori de sute de lei, parcă niciodată nu a fost atât de rău ca anul ăsta“, s-a plâns o florăreasă.
Deşi piaţa este acoperită şi dotată conform standardelor de calitate, din cauza caniculei, la ora prânzului în incintă se înregistrează temperaturi de peste 35 de grade Celsius. Canicula îi afectează şi pe comercianţii din pieţele din Drobeta Turnu Severin. Oamenii se plâng că, la sfârşitul unei zile de muncă, sunt nevoiţi să arunce jumătate din marfă pentru că se strică. Şi florarii au de suferit din