După ce ani de zile autorităţile au căutat o soluţie, acum minorii vor scăpa de bolile cauzate de igrasie. Asta pentru că unul dintre ONG-urile din Reşiţa a scris un proiect pentru care a şi obţinut finanţarea. Valoarea proiectului se ridică la 50.000 de lei şi constă în reabilitarea secţiei.
Copiii care stau internaţi în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa riscă iritaţii ale căilor respiratorii, hiperactivitate bronşică sau chiar astm pulmonar, potrivit specialiştilor. „De la mucegai şi igrasie, copiii îşi riscă sănătatea. De la o simplă iritaţie a căilor respiratorii, se poate ajunge la hiperactivitate bronşică sau chiar la astm bronşic”, spune medicul ftiziolog, Dumitru Secăşan, directorul Spitalului Judeţean Reşiţa. Chiar dacă asistentele medicale şi doctorii au încercat să menţină curăţenia în această secţie, există porţiuni în zona geamurilor unde mugecaiul apare. La ora actuală în cadrul secţiei există 50 de patruri.
Veşti bune la orizont
Asociaţia Nevo Parudimos şi Spitalul Judeţean Reşiţa au obţinut finanţare prin programul Grupului Rompetrol “Împreună pentru fiecare” şi vor implementa proiectul “Reabilitarea secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean Reşiţa.”Valoarea totală a proiectului este undeva la 50.000 de lei. Prin acest proiect se vor îmbunătăţi condiţiile de spitalizare şi tratament ale secţiei. Astfel, din luna august şi până în octombrie, se vor reabilita cele nouă saloane ale secţiei, două rezerve, o sală de tratement şi una de mese”, a spus Dumitru Secăşan, managerul spitalalului reşiţean. “Proiectul nostru contribuie, pe de o parte, la creşterea gradului de implicare şi responsabilizare a membrilor comunităţii locale în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, iar, pe de altă parte, la îmbunătăţirea ambientului în care se oferă servicii medicale atât copiilor proveniţi din comunitatea locală, câ