În liniştea atelierului său din comuna ilfoveană Chitila, artista îşi concentrează toată energia ca să realizeze picturi care au ajuns în expoziţii din întreaga lume.
Încă din copilărie avea talent la pictură şi a avut norocul să-l întâlnească pe profesorul Gheorghe Albu care a încurajat-o şi i-a dat impulsul de care avea nevoie ca să meargă mai departe.
„M-a pregătit pe o damigeană de vin pentru că părinţii mei erau oameni modeşti. De mică desenam prinţese în ţărână, făceam modele în zăpadă, iar prietenii mei mă admirau“, spune Paula Tudor.
Când a mai crescut, în satul natal Niculiţel, a simţit fascinaţia pentru artă. „Au venit în sat nişte studenţi care aveau nevoie de modele şi priveam mirată cum modelau lutul din care chipurile noastre“, explică artista.
Timpul a trecut şi Paula Tudor a ajuns să fie profesoară de desen la Liceul nr.2 din oraşul Balş. Ideile de a continua în artă nu i-au dat pace şi destinul i-a arătat o nouă cale în cariera de artist. Acum pictează tablouri care au ajuns să fie expuse în toată lumea.
Radu Gheorghe şi Dinu Săraru, printre clienţii săi
Textele din biblie şi chiar florile din pieţe sau de pe câmp o inspiră constant. În călătoriile pe care le face cu trenul fotografiază imaginile din mers, iar din mâinile sale ies noi opere de artă, lucrări care împodobesc casele unor personalităţi precum Dinu Săraru, Tudor Gheorghe sau Radu Panamarenco.
„Lucrez cu precădere după poze, în special icoane, peisaje şi flori. Portretele sunt pretenţioase”, mărturiseşte Paula. Ea a adăugat că oamenii sunt greu de mulţumit atunci când le arăţi cum arată cu adevărat, cu urmele lăsate de timp, ce inevitabil se văd mai ales când este vorba de artă.
Şi ca să fie tot mai bună în ceea ce face, obişnuieşte să redea lucrările unor mari pictori aşa că a reuşit să realizeze copii după Le