Echipamentele moderne pentru intervenţii în situaţii de urgenţă nu vor ajunge prea curând în Moldova. Licitaţia organizată de Consiliul Judeţean va fi din nou contestată.
La mai bine de un an de la semnarea contractului de finanţare pentru achiziţia echipamentelor de intervenţie în situaţii limită, proiectul de împotmoleşte din nou. „S-au transmis rezultatele pentru licitaţia din 14 iulie, care reprezintă prima etapă din prima cerere de finanţare de 11 milioane de euro. Contractele au fost atribuite firmelor Romprim şi Deltamed. Contestaţii pot fi depuse în următoarele zece zile", a spus Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.
Concret, firma Romprim ar trebui să aducă în Moldova 11 autospeciale cu apă şi spumă de capacitate mărită, dar şi 6 maşini pentru descarcerări grele. Valoarea achiziţiilor din bani europeni ajunge la peste 16 milioane de lei. Autospecialele ar trebui preluate de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din cele şase judeţe ale regiunii.
Centrul de comandă la Iaşi
Întregul proiect care vizează achiziţia de echipamente de intervenţii rapide va fi coordonat de la Iaşi printr-un centru de comandă şi control. Comisia de licitaţie a decis ca aparatura pentru această componentă a proiectului să fie livrată de Deltamed, contra sumei de 1,7 milioane de lei.
Deşi abia au fost declaraţi câştigătorii, reprezentanţii celorlalte firme care s-au înscris la selecţie au decis deja că vor formula contestaţii. „La prima licitaţie din primăvară am fost declaraţi câştigători. Problema este că Deltamed nu este conformă. Vom contesta decizia deoarece doar noi putem aduce ce a cerut CJ prin caietul de sarcini", a anunţat Radu Călin, reprezentantul firmei Moblis, care finanţează Clubul de Fotbal Politehnica. Societatea acestuia a participat la licitaţie alături de Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii la selec