Brăilenii şi nu numai iau cu asalt cu mic, cu mare, staţiunea Lacu Sărat aflată la cinci kilometri de oraş. Fie că vor să meargă la un grătar în pădure, cu prietenii, fie că vor să facă plajă, oamenii vin de la primele ore ale dimineţii pentru a prinde un loc bun. Parcările sunt pline ochi de mașinile celor veniți din capătul țării pentru a beneficia de nămolul făcător de minuni.
Şi cum în oraş o zi la ştrand costă 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, elevi şi studenţi în cursul săptămânii, iar în weekend 15 lei pentru copii, elevi şi studenţi şi 20 pentru adulţi, majoritatea celor care nu îşi permit să scoată atâţia bani din buzunar aleg varianta mai ieftină, Lacu Sărat.
Transportul cu tramvaiul din Parcul Monument până în staţiune costă 2,4 lei dus-întors. Cei care nu vor să mai scoată bani în plus din buzunar rămân la pădure, în zona neamenajată.
Sănătate cu bani puţini
Cine vrea să stea la plajă în spaţiul amenajat scoate din buzunar patru lei pentru a intra. Aici este ceva mai multă iarbă, sunt duşuri şi toalete, în timp ce la pădure oamenii încălzesc apă în sticle de plastic pentru a se spăla de nămol şi sare.
„Nu avem unde să mergem în altă parte. Drumul până aici nu costă foarte mult şi intrarea este o nimica toată. Poţi sta toată ziua cu copiii. Venim de dimineaţă şi ocupăm două locuri, unul la soare şi unul la umbră. La prânz, când e soarele arzător ne retragem la umbră", spune Violeta Turcu, 32 ani.
„Vin dimineaţă şi stau până la 12.00, apoi mă retrag la umbră în staţiune, mănânc ceva la o terasă sau stau pe o bancă la umbră şi mănânc ce mi-am adus de acasă. După amiază revin, mai ales că pot intra cu acelaşi bilet. Fac în fiecare vară câte 20 de zile de plajă şi nămol şi mă simt bine tot anul", ne-a explicat Tatiana Marin, 78 de ani.
Zona de campare este și ea plină ochi de corturi, iar la căsuțe cu